Snapchat naočare stigle i u Evropu!

02/06/2017 14:29

Snapchat naočare stigle i u Evropu!

Dugoočekivane i najavljivane Snapchat naočare konačno se nalaze u prodaji i u Evropi, ali se za sada mogu kupiti samo u Velikoj Britaniji.

Kompanija Snap (Snap Inc) napravila je posebne naočare u kojima postoji ugrađena kamera koja se lako povezuje sa poznatom aplikacijom – Snapchat.

Snapchat naočare se mogu pronaći u specijalizovanim automatima koji će “putovati” kroz Veliku Britaniju, a kasnije i kroz Evropu, a mogu se kupiti, odnosno poručiti online. Njihova cena iznosi 129,99 funti.

Nakon što su se pojavile na tržištu u Sjedinjenim Američkim Državama, ove naočare su izazvale niz kritika u javnosti, ali i podeljena mišljenja. Naime, zabrinutost se pojavila čim su se Snapchat naočare pojavile u prodaji jer su ljudi smatrali da im je na taj način ugrožena privatnost.

Prilikom snimanja na uređaju postoji lampica koja označava da je snimanje iz “lične perspektive” u toku, pa niko ne bi trebalo da brine da li će biti krišom sniman, jer uvek može da proveri da li će se naći na snimku ili ne.

Snepbot, jarko žuti automat za prodaju ovih naočara prvo će se pojaviti u Londonu, Minhenu, Parizu, Veneciji i Barseloni. Na lokaciji će ostajati oko dan, a sledećem mestu na kojem mogu da se kupe naočare može da se sazna na Spectacles.com

Korisnici Snepčeta su od lansiranja uređaja u novembru prošle godine u SAD preuzeli više od 1,3 milijarde fotografija i snimaka urađenih Snepčet naočarama.

02/06/2017 14:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments