Nova opcija na Instagramu za kompjutere

28/08/2015 12:41

Nova opcija na Instagramu za kompjutere

Korisnici Instagrama svakog dana objave oko 70 miliona fotografija na ovoj društvenoj mreži, a sada će te slike biti lakše dostupne svima.

Instagram je uveo nove opcije kako bi slike koje se objavljuju bile lakše dostupne za korisnike desktop verzije ove popularne društvene mreže.

Alatka koja je bila dostupna samo korisnicima Instagrama koji putem svog pametnog telefona koriste ovu aplikaciju, od sada će biti dostupna i onima koji koriste destkop verziju Instagrama.

hastag-instagramReč je o mogućnosti da slike pretražite uz pomoć haštaga, odnosno “tarabice” – # koja se koristi pri objavljivanju fotografija na ovoj društvenoj mreži. Korišćenje haštagova pomaže da se fotografije kategorišu i njihovim obeležavanjem na taj način lakše ih je pronaći u moru objavljenih fotografija.

Zahvaljujući ovoj opciji (pretrage slika uz pomoć haštaga) moguće je da korisnik koji prati određen haštag vidi objavu, odnosno sliku i onog korisnika kog ne prate, ukoliko je on iskoristio pomenutu oznaku.

Kada se na ovaj način pretražuju slike na Instagramu, slike će se pokazivati po popularnosti, a ne po datumu kada su objavljene.

28/08/2015 12:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments