Da li će “pametni” telefoni razumeti čoveka?

23/10/2014 16:20

Da li će “pametni” telefoni razumeti čoveka?

Svakodnevno koristimo mobilne telefone. Pozivi, poruke, muzika, internet, fotografije su samo neke od mnogih funkcija koje podržavaju današnji telefoni.

U poslednjih nekoliko godina telefoni sa android platformom su preuzeli primat, a šta sve možemo da očekujemo u budućnosti pokušaćemo da Vam približimo.

budget-smartphones

Grupa naučnika koja radi za kompaniju Majkrosoft počinje sa nizom eksperimenata kojima će probati da “pametne” telefone podigne na veći nivo. Naime, oni smatraju da ovi telefoni moraju znati kako da prepoznaju u kom se stanju nalazimo. Da li smo srećni, tužni ili pak besni, telefoni bi to trebali da znaju.

Razvijen je jedan poseban program koji je tokom testiranja pokazao preko 90% tačnosti, što je odličan rezultat. To je samo još jedan stepenik bliže između tehnologije i čoveka. Program će na osnovu naših poziva, poruka, mejlova i istorije pretraživanja znati u kakvom smo stanju i obaveštavaće naše kontakte u telefonu da li da nas izbegavaju tog dana ili pak da li nam je rođendan i slično.

23/10/2014 16:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments