Slušalice koje se ne stavljaju na uši

17/09/2015 13:06

Slušalice koje se ne stavljaju na uši

Londonska startup kompanija Studio Banana Things razvila je revolucionaran uređaj koji bu svoju svrhu mogao da pronađe u svakodnevici mnogih ljudi.

Naime, reč je o Batband – slušalicama koje se ne stavljaju na uši ali imaju istu namenu kao i “normalne” slušalice, a to je da prenose zvuk.

Zahvaljujući njima korisnici bi mogli da čuju šta se dešava u njihovom okruženju, ali i da slušaju ono što žele.

Dizajneri koji su kreirali Batband osmislili su da ove “slušalice” budu postavljene na zadnji deo glave (lobanju) i da provodljivost kostiju glave iskoristi za prenos zvuka direktno u glavu onog ko nosi ovaj uređaj.

Zvučne talase koje emituje Batband prodire u unutrašnjost lobanje i moći će da čuje samo onaj ko nisi ove specijalne slušalice.

Batband se sastoji od dva emitera zvuka koji se nalaze sa strane glave, blizu slepoočnica i još jednog koji se nalazi na potiljačnoj kosti. Sa telefonom se ovaj uređaj povezuje putem Bluetooth-a, što znači da će moći da se koristi i za telefoniranje.

Startup kompanija Studio Banana Things pokušava preko Kickstarter-a da prikupi dovoljnu količinu novca kako bi započela proizvodnju BatBand-a i u tome ima uspeha, jer je već u prvih nekoliko dana skupljena svota novca koju su oni naveli kao dovoljnu za početak.

Kada bude na tržištu, ovaj uređaj će koštati 250 dolara.

Pogledajte kako izgleda i kako funkcioniše BatBand:

17/09/2015 13:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments