Aplikacija za bezbedno vraćanje kući

11/09/2015 09:18

Aplikacija za bezbedno vraćanje kući

Koliko god da dobro poznajete grad u kom živite, sigurno vam se nekada dogodilo da se ne osećate bezbedno, pogotovo ako se vraćate kući u kasnijim večernjim satima.

Ukoliko nemate nikoga ko bi mogao da vas isprati kada se noću vraćate kući, a osećate da bi bilo potrebno jer ste se uplašili, dovoljno je da instalirate jednu aplikaciju.

Aplikacija pod nazivom Companion napravljena je sa ciljem da pomogne svima koji se plaše da sami noću idu kući. Za bezbednije i sigurnije vraćanje kući potreban vam je samo mobilni telefon.

Grupa studenata sa Univerziteta u Mičigenu razvila je aplikaciju Companion, prvobitno sa idejom da je koriste studenti u okviru kampusa, ali je zapravo može koristiti svako ko misli da mu je potrebna.

Kada instalirate ovu aplikaciju potrebno je da ukucate putanju kretanja do određene destinacije i da zatim odaberete prijatelja koji će pratiti vašu lokaciju u realnom vremenu.

Ukoliko se desi nešto ne predviđeno, uvek možete pritisnuti dugme za paniku, koje ova aplikacija poseduje, kao i da prijavite da ste skrenuli sa puta, ukoliko ste zalutali. Ukoliko odjednom počnete da trčite, telefon će to prepoznati i poslati znak za uzbunu prijatelju kog ste odabrali. Ako u roku od 15 sekundi ne odgovorite, vaš prijatelj će biti obavešten i o tome, a telefon će početi da proizvodi jake zvukove.

11/09/2015 09:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments