Sve pametniji Google

30/12/2015 11:41

Sve pametniji Google

Kompanija Google se trudi da svoju aplikaciju stalno nadograđuje kako bi bila što bolja korisnicima i kako bi im omogućila što bolju pretragu interneta.

Na taj način Google postaje sve pametniji i uspeva da razume sve teža i teža pitanja i sve komplikovanije zahteve. Ukoliko ih ispišete na engleskom jeziku – Google će ih još bolje razumeti i ponudiće još bolje rezultate pretrage.

Sve je popularnija funkcija glasovnih naredbi, pogotovo na telefonima, a sada će na ovaj način, unapređeno moći da se koristi i za Google aplikaciju i pretragu interneta.

Za sada Google-ova veštačka inteligencija može da razume jednostavne naredbe, kao što je na primer – “Koji su najveći gradovi na Floridi?”, a bolje rezultate ćete imati ukoliko pitanje ili naredbu izgovorite na engleskom jeziku, sem ukoliko ne tražite nešto vezano za naš jezik i pojmove sa srpskog govornog područja.

Naravno, biće vam potrebno verovatno malo više strpljenja, jer ćete možda morati da ponavljate pitanja koja upućujete Google-u kako bi on prepoznao sve reči koje ste izgovorili.

Google radi na tome da pretragu i razumevanje podigne na viši nivo, pa je tako za sada moguće dobiti konkretnu informaciju ukoliko postavite ovo pitanje: “Ko je bio američki predsednik kada su Ejndželski osvojili prvenstvo bejzbolu?”

Ova opcija je još uvek u razvoju i ima dosta nesavršenosti, ali uskoro će biti moguće postavljanje gotovo bilo kakvog pitanja – a Google će biti u mogućnosti da vas potpuno razume i da vam tražene podatke.

30/12/2015 11:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments