Facebook nas podseća samo na lepe stvari!

24/12/2015 16:16

Facebook nas podseća samo na lepe stvari!

Svojom opcijom “Year In Review” Facebook nas priseća na sve što nam se dogovodilo u protekloj godini. Ili ne BAŠ na sve što se dogodilo…

Zbog različitih negativnih komentara na ovu opciju prošle godine, Facebook se ove godine “opametio”, pa različitim filterima bira samo lepe uspomene iz godine koja je za nama, kako bi se u prikazu pregleda ne bi našle neke loše stvari – odnosno one koje bismo da zaboravimo.

Uviđavnost Facebook-a potiče iz žalbi korisnika da se u pregledu godine nalaze i slike koje ne bi trebalo jer je određene korisnike ove društvene grupe “Year In Review” rastužio, razljutio ili doveo u neprijatnu situaciju – zbog odabira slika.

Zbog toga je Facebook počeo da koristi neku vrstu veštačke inteligencije koja će pomoći u odabiru “pravih” fotografija koje bi trebalo da se nađu u pregledu, a osim toga – i korisnici će moći da koriguju ovu opciju, tako što će od izabranih slika moći i da izbaci neke, a ubaci druge.

Kako bi ostala jedna od omiljenih opcija velikog broja korisnika ove društvene mreže, Facebook je odlučio da “Year In Review” sadrži samo pozitivne trenutke korisnika.

Na isti način, istim filterima Facebook bira i koja će se fotografija naći u foto servisu “Na današnji dan”, odnosno “On this day”, koji je takođe veoma popularan među korisnicima Facebook-a.

Na fotografijama kojima nas Facebook podseća na prošlost više se neće naći osobe poput bivših ljubavi, osoba koje više nisu na listi prijatelja i slično.

24/12/2015 16:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments