Studenti ponovo nadmašili vodeće IT kompanije

08/07/2013 08:41

Studenti ponovo nadmašili vodeće IT kompanije

U poslednje vreme se stalno priča o “pametnim satovima”, svi čekaju da velike kompanije kao što su Apple, Google ili Sony krenu u prodaju satova sa Androidom ili iOS. Međutim, grupa od četvoro studenata ih je pretekla. 

Grupa studenata iz Indije, među kojima jedan ima samo 17 godina, napravila je prvi “pametan sat” na svetu i to pre svih velikih IT kompanija ! 

Sat nosi ime Androidly, uređaj u sebi ima ugrađen Wi-Fi, kameru, kao i Bluetooth i GPS. Prostor za čuvanje se sastoji od 16gb. Sat takođe može da funkcioniše kao telefon jer u sebi ima prostor za SIM karticu.

Do sada su kompanije Sony i Pebble napravile satove koji imaju funkciju bežičnog povezivanja sa mobilnim telefonom.

Androidly je prvi pametni sat koji u sebi ima u potpunosti integrisan operativni sistem kao i SIM karticu.

androidly sat

Verzija androida koja se koristi na Androidly jeste starija verzija 2.2 Froyo, veličina ekrana je dva inča, i poseduje kameru od dva megapiksela.

Sat poseduje zvučnik i mikrofon koji su ugrađeni u uređaj, tako da putem njega možete obavljati pozive ili pričati putem Skype-a. Pored redovnog korišćenja, sat može da puni druge uređaje putem USB-a, kao i da skladišti podatke.

Androidly je napravljen od strane četvorice indijskih studenata Ankita Pradhana, Pavneeta Singha Purija, Apurve Sukanta i Siddhanta Vatsa.

“Postoje slični proizvodi na tržištu, ali se oni uglavnom sinhronizuju sa smartfonom i nisu zasebni telefoni. Mi smo smestili Android na znatno manju ploču i napravili telefon nosiv na ruci”, izjavio je Sukant.

Ukoliko vam se sviđa možete ga poručiti putem interneta, cena iznosi 170 eura. Možete ga poručiti putem sledećeg linka: http://getandroidly.com/

Postoje glasine da poslednjih meseci Apple razvija sličan uređaj, kao i da kompanija Google istražuje oblast pametnih satova.

08/07/2013 08:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments