Povratak Winamp-a!

18/09/2018 13:53

Povratak Winamp-a!

Jedan od najstarijih plejera za reprodukciju audio i video sadržaja, Winamp i dalje je vrlo popularan.

Ovaj plejer podržava brojne audio i video formate, MIDI, MOD, MPEG-1 audio layers 1 i 2, AAC, M4A, FLAC, WAV, OGG Vorbis i Windows Media Audio i pruža podršku MP3 , AAC i Replay Gain-u.

Winamp se vraća u novom izdanju

Winamp je originalno razvio Džastin Frankel, a objavljen je 1997. godine. Kompanija AOL otkupila ga je za 80 miliona dolara 2002. godine. Tokom 20014. godine, ponovo je promenio vlasnika, ovog puta otkupio ga je Radionomy za neobjavljenu količinu novca.

Danas, četiri godine kasnije, pred zvaničnu objavu kompanije, pojavila se beta verzija za dolazeći Winamp 5.8. Naime, Build koji datira iz 26. oktobra 2016. godine, procureo je na veb i uploaduje ga anonimni korisnik na različite sajtove za deljenje fajlova.

Novi Winamp, kada je reč o promenama, donosi brojne nove karakteristike. Poboljšana verzija popularnog plejera donosi dorađenu kompatibilnost za Windows 10 i uklanja Pro verziju.

Winamp 5.8 je zvanična verzija, međutim nije u potpunosti stabilna, a kao takva nije podržana od strane Radionomy-ja.

Pod znakom pitanja je i veliki broj bagova koji mogu dovesti do većeg broja rušenja softvera. Svi oni koji se odluče da instaliraju novu verziju Winamp-a, učiniće to na sopstvenu odgovornost.

Kako je reč o procurelim fajlovima, oni se ne mogu ignorisati jer sadrže značajne izvore onoga što se sprema za Winamp ali i sve informacije o prošlom i budućem razvoju plejera.

18/09/2018 13:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments