Aplikacija koja oslobađa memoriju

15/12/2015 10:57

Aplikacija koja oslobađa memoriju

Pored kratkog trajanja baterije na pametnim mobilnim telefonima, postoji još jedan večiti problem onih koji ih koriste svakodnevno. U pitanju je memorija.

Koliko god da se trudite da redovno oslobađate memoriju kako biste imali gde da čuvate sve što vam potrebno, nekako uvek dođe trenutak kada jednostavno nema više mesta na memoriji ni za jednu fotografiju, a kamoli za nešto više.

google photosUpravo se rešenjem za ovaj problem bavila kompanija Google, koja je dala odlično rešenje koje će se svima dopasti, odnosno za početak samo korisnicima Android operativnog sistema, dok će oni koji koriste iOS morati malo da sačekaju.

Reč je o aplikaciji koja omogućava da se memorija redovno oslobađa onih forografija koje više ne morate da držite na telefonu jer se nalaze na sigurnom – u cloud-u.

Naime, Google Photos aplikacija ima opciju koja automatski briše sve fotografije koje se već nalaze u cloud-u kako bi vam oslobodila koliko god je moguće memorije za sve ono što želite da čuvate samo na svom mobilnom telefonu.

Svi korisnici moći će lako i brzo da vide svoje fotografije koje su prethodno sačuvane u cloud-u, a potrebno je samo da budu konektovani na internet.

Za korišćenje ove opcije na aplikaciji Google Photos, korisnici Androida moraju u podešavanjima (Settings) da uključe – Free up Space opciju koja će pre svakog brisanja da pita korisnika da li joj je dozvoljeno da to uradi.

Google Photos već neko vreme svojim korisnicima nudi neograničen prostor za čuvanje fotografija koje moraju biti u malo manjoj rezoluciji od originalne.

15/12/2015 10:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments