Kako ubrzati telefon za 5 minuta?

09/10/2022 16:13

Kako ubrzati telefon za 5 minuta?

Kada je telefon nov, on funkcioniše savršeno. Međutim, nakon određenog perioda dolazi do usporavanja i “zapucavanja”.

Ukoliko ste primetili da Android telefon sporije funkcioniše, isprobajte pojedine trikove, koji će ga ubrzati za 5 minuta.

Prvi korak

Prvo što treba da uradite jeste čišćenje keširanih podataka. Naravno, postoje aplikacija na uređaju koje to konstantno rade, međutim ukoliko ne postoji dovoljno prostora, podaci će početi da prave probleme.

Otvorite podešavanja na telefonu i idite na Storage, zatim odaberite opciju Cashed data i Ok.

Drugi korak

Isključite animacije. Ukoliko animacije na telefonu nisu fluidne, isključivanjem istih ćete osloboditi procesor i malo ubrzati telefon.

Idite na Settings meni, zatim About phone meni, potom 7 puta dodirnite opciju Build number, ubrzo potom će se pojaviti poruka da ste aktivirali Developer options meni. Vratite se u podešavanja i izaberite opciju Developer options, zatim deaktivirajte Windows animation scale  i ponovite ovo i sa Transition animation scale i Animation duration scale opcijama.

Treći korak

Kada telefon izvadite iz kutije i upalite ga, na njemu će se naći razne aplikacije, koje su već instalirane. Većinu verovatno nikad nećete koristiti. To što ih ne koristite ne znači da one ne koriste određene resurse telefona. Oslobodite ih se na sledeći način. Idite u Settings, pa odaberite Apps i pronađite aplikacije koje želite da deinstalirate, odaberite Uninstall i Ok.

Četvrti korak

Oslobodite se widget-a. Iako su prilično korisni, vremenom mogu usporiti telefon. Odaberite widget koji želite da uklonite sa ekrana vašeg telefona, dodirnite ga i držite. Na ekranu će se pojaviti Remove i App Info meni. Prevucite widget preko kante za đubre.

Peti korak

Statistički podaci pokazuju da oko 90 odsto vlasnika Android telefona koristi Google pretraživač. Optimizacijom Google-a, ubrzaćete telefon. Naime, Data saver mod u Chrome-u dozvoljava Google-u da kompresuje stranice koje gledate na internetu za 30 odsto, i gotovo 50 odsto kada je u pitanju video. Otvorite Chrome browser i izaberite meni u gornjem desnom uglu – tri tačkice. Zatim otvorite Settings meni, pa izaberite Data saver opciju i prevucite prekidač u gornjem desnom uglu, kako bi aktivirali ovu opciju.

09/10/2022 16:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments