U najavi izmena Zakona o visokoškolskom obrazovanju – studenti zadovoljni!

13/09/2016 15:39

U najavi izmena Zakona o visokoškolskom obrazovanju – studenti zadovoljni!

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnologije dalo je predlog da se produži rok za završetak studija studentima koji su upisali fakultet po starom programu.

Osim toga, na sastanku ministra Šarčevića i predstavnika Studentskog parlamenta izloženo je da će studenti koji su ostvarili 48 bodova narednu godinu sigurno studirati o trošku države.

Ministar Šarčević je napomenuo i da će, čim bude imenovan pomoćnik ministra za visoko obrazovanje biti formirana posebna radna grupa koja će temeljno pripremiti izmene Zakona o visokom obrazovanju.

Kao deo posebne radne grupe biće predstavnici Ministarstva, univerziteta, ali i studentskih tela i organizacija.

Radna grupa koja će se baviti pripremom izmene Zakona o visokom obrazovanju imaće zadatak i da analizira rad i organizaciju studentskih tela.

Predstavnici studenata ukazali su ministru na hitnost i važnost preispitivanja opterećenja studenata i istakli da postoje metodologije koje su studenti spremni da primene i koje će kao rezultat imati precizan podatak koliko radnih sati vredi jedan ESPB na fakultetima u Srbiji.

 

Izvor: RTV, Beta

13/09/2016 15:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

3 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
vlad
6 godine ranije

@fasic:disqus Sto se tice IT-a mozes najopustenije da radis u privatnoj stranoj firmi sa diplomom strukovnih studija, a cak i bez nje. Pod uslovom da imas dovoljno znanja prvenstveno, a neko iskustvo nije na odmet (ne mora da bude radno iskustvo u nekoj firmi, sasvim lepo prihvataju kao radno iskustvo koje je odradjeno kao freelancer). I u celoj toj situaciji da budes prezadovoljan platom. Takodje, postoji strukovna specijalizacija ako zelis da se doskolujes. A u evropskoj uniji i u Kanadi mozes da odradis master sa nasim strukovnim studijama.

Velja
6 godine ranije

Ministre,hocete li resiti status strukovnih specijalista?Nadamo se da cete Vi imati razumevanja i sposobnosti,za razliku od prethodnih ministara…

6 godine ranije

Ministre, izjednaci strukovne i akademske studije, to jest primenizapadnjacki sistem gledanja samo espb bodova, a ne…strukovne studije!? Mah ne mozes dalje da studiras, ne mozes da radis van industrije…mah useless diploma praktico, bar sto se IT tice, jer za rad u privatnoj firmi ne treba diploma, a sa strukovnom diplomom ne moze nigde dr da se radi…