Preliminarna rang-lista stipendista UNS

23/01/2017 15:40

Preliminarna rang-lista stipendista UNS

Objavljena je preliminarna rang-lista stipendista Fonda za stipendiranje i podsticanej napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu.

U konkurenciji od 191 kandidata za stipendije na preliminarnoj listi nalazi se 60, a pored stipendija koje obezbeđuju fakulteti Univerziteta u Novom Sadu, dve stipendije obezbeđuje DDOR, tri “Informatika” i pet NIS.

Svi kandidati koji smatraju da su oštećeni mogu podneti prigovor najkasnije do 26. januara, a posle toga će biti objavljena konačna rang-lista stipendista.

Ovaj Fond UNS-a osnovan je 1992. godine, sa ciljem da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u svim obrazovno-naučnim i obrazovno-umetničkim poljima. Sredstva za njegov rad obezbeđuju fakulteti Univerzitet u Novom Sadu, institucije i individualni donatori.

Na ovom konkursu, koji se raspisuje svake godine krajem oktobra meseca, mogu učestvovati studenti treće godine trogodišnjih i treće i četvrte godine četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija, master akademskih studija, ako nisu u radnom odnosu i poslednje tri godine integrisanih studija, koje se organizuju u okviru osnovnih i master akademskih studija.

Broj stipendista se svake godine određuje u skladu sa raspoloživim stredstvima, pa je tako prve godine dodeljeno 19 stipendija, da bi se broj stipendista svake godine povećavao. Ukupno je do sada iz ovog Fonda dodeljeno 1.038 stipendija.

Preliminarna rang-lista kandidata za dodelu stipendija za ovu godinu nalazi se OVDE (dopuna odluke o dodeli stipendija nalazi se OVDE).

23/01/2017 15:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments