Raspisan konkurs za upis na Univerzitet u Novom Sadu

08/06/2015 09:52

Raspisan konkurs za upis na Univerzitet u Novom Sadu

Senat Univerziteta u Novom Sadu raspisao je konkurs za upisivanje studenata na sve stepene studija u školsku 2015/2016. godinu.

Na Univerzitetu u Novom Sadu biće mesta za upis 15.418 studenata, od kojih će priliku za školovanje o trošku države dobiti 8.125 njih.

Studentima će u školskoj 2015/2016. godini na raspolaganju biti novi studijski programi – 13 novih akreditovanih programa za osnovne, master i doktorske akademske studije.

Novi akreditovani programi na Filozofskom fakultetu su master programi: Srpski jezik kao strani jezik i Konferencijsko, stručno i audiovizuelno prevođenje, kao i program za doktorske studije – Interdisciplinarne doktorske studije u polju društveno-humanističkih nauka.

Na Tehnološkom fakultetu od ove školske godine nalazi se novi studijski program za master studije – Upravljanje materijalnim i energetskim tokovima.

Na Fakultetu tehničkih nauka novi master program Animacija u inženjerstvu.

Ekonomski fakultet otvorio je novi doktorski program – Poslovna ekonomija i menadžment, dok se na Pedagoškom fakultetu od ove godine studenti mogu upisati i na program Master bibliotekar – informatičar.

Na Akademiji umetnosti od ove godine upisivaće se studenti na sledeće programe doktorskih studija: Kompozicija, Muzikologija, Likovne umetnosti, Primenjene umetnosti i dizajn i Dramske i audiovizuelne umetnosti. Pored ovih programa, biće akreditovan i jedan master program – Muzika i mediji.

Više informacija o konkursnim rokovima, upisu, studijskim programima, školarinama, potrebnoj dokumentaciji i drugo, može se pronaći na stranicama fakulteta na našem portalu fakultet.edukacija.rs.

08/06/2015 09:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments