Poziv za prijavljivanje na master/doktorske studije iz oblasti životne sredine na Univerzitetu Tondži u Šangaju

03/04/2019 13:54

Poziv za prijavljivanje na master/doktorske studije iz oblasti životne sredine na Univerzitetu Tondži u Šangaju

Master programi uključuju program upravljanja životnom sredinom i održivi razvoj, kao i master program inženjerstva zaštite životne sredine. Uz to, postoji i doktorski program pravljanja životnom sredinom i održivi razvoj.

Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu Tondži Institut životne sredine za održivi razvoj je združeno osnovan od strane Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Univerziteta Tondži 2002. godine, kao strateški trust mozgova (engl. think-tank) Programa UN-a za životnu sredinu, i kao interdisciplinarna platforma Univerziteta Tondži, a doprinosi životnoj sredini i održivom razvoju na tri glavna polja – obrazovanje, istraživanje i širenje informacija.

Do danas, IESD je obezbedio obrazovanje iz oblasti životne sredine za studente iz skoro 80 zemalja, sproveo je izgradnju kapaciteta za više od 4000 učesnika iz zemalja u razvoju kroz programe obuke i radionice. U međuvremenu, kroz saradnju sa programom UN-a za životnu sredinu, kineskim ministarstvima i različitim zainteresovanim stranama, IESD sprovodi istraživačke projekte, uključujući i Izveštaj o zelenoj ekonomiji UN-a (kineska privreda),

Program UN saradnje Kine i Afrike u oblasti životne sredine koji podržava Ministarstvo nauke i tehnologije, Projekat Chongming eko-ostrva, Udžbenik zelene ekonomije, Višedimenzionalni sistem evaluacije za nisko-ugljeničnu ekonomiju u Kini, Jug-Jug Saradnja studije slučaja, itd. IESD je takođe domaćin ključnoj laboratoriji Kineske meteorološke uprave gradova posvećenoj prevazilaženju i prilagođavanju klimatskim promenama i Ključnoj laboratoriji za upravljanje hemijskim rizicima.

Pored toga, IESD je sedište Sekretarijata za partnerstva globalnih univerziteta iz oblasti životne sredine i održivosti (GUPES) sa više od 800 članova širom sveta.

Rok za prijavu je 10. jun, a više o načinu prijave, saznaćete OVDE.

03/04/2019 13:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments