Beograd: Sajam poslova i praksi – JobFair16

01/11/2016 09:36

Beograd: Sajam poslova i praksi – JobFair16

U Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu u ponedeljak i utorak, 7. i 8. novembra dvanaesti put po redu biće održan sajam poslova i praksi – “JobFair16”.

Sajam je namenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, a projekat se svake godine održava početkom novembra meseca. Cilj je da se studentima predstavi mogućnost zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje uspešno posluju u našoj zemlji.

“JobFair16” organizuju dve volonterske, neprofitne, apolitične studentske organizacije – BEST Beograd i Istek Lokalni komitet Beograd koja za cilj imaju da ojačaju vezu “student-kompanije-univerziteti”.

Prezentacije, radionice, tribine

Studenti sa svih univerziteta u zemlji imaće priliku da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, kao i o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se lakše zaposlili. Praksu i šansu za zaposlenje nude kompanije Microsoft Development Center Serbia, Telesign, RT-RK, Vip, Namics, Ericsson i mnoge druge.

U sklopu edukativnog dela Sajma, studenti će besplatno moći da učestvuju na brojnim radionicama, tribinama, kao i konceptu interaktivnih radionica “Open Space Technology”, gde će predstavnici kompanija zajedno sa učesnicima diskutovati o rešavanju trenutnih tehnoloških problema u zemlji. Paralelno sa Sajmom odvijaće se sesija pod nazivom “Razgovor za posao” na koju se zainteresovani studenti prijavljuju putem sajta.

Projekat podržavaju Ministarstvo omladine i sporta, svi tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu, Univerziteti Republike Srbije i Nemačko-srpska privredna komora.

01/11/2016 09:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments