Novi studentski dom “Evropa” u Novom Sadu

18/08/2015 16:51

Novi studentski dom “Evropa” u Novom Sadu

U novi studentski dom, pod nazivom “Evropa”, prvi studenti će se useliti u oktobru mesecu. Kapacitet doma je 350, a useliće se studenti sa fakulteta novosadskog Univerziteta.

Studentski dom “Evropa”, čija gradnja traje od 2008. godine, nalazi se na novosadskom naselju Telep. Izgradnju ovog doma finansirala je vlada Vojvodine i Mađarska.

Za jedno od 350 mesta moći će da konkurišu studenti Univerziteta u Novom Sadu koji su osnovno ili srednje obrazovanje stekli na mađarskom jeziku, kao i srpski studenti koji žive u Mađarskoj.

18/08/2015 16:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

3 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
aca
7 godine ranije

za Mađare dom od 350 ljudi, a veći je gotovo od svih naših domova, kakav je ovo bezobrazluk, da nije možda zbog toga što neće da uče srpski jezik u zemlji Srbiji, pa im i mi Srbi studenti nismo dobri cimeri? umesto da svi studenti imaju pravo na taj dom, opet se Mađari separatišu, odvratno, gade mi se takvi pojedinci(a ima ih mnogo..)

Dragan
6 godine ranije
Reply to  aca

Sve si u pravu a jos koliko ih je preko veze uslo u taj dom a da nisu zavrsili ni osnovno ni srednje obrazovanje na madjarskom.Ovo je za jedno solidno istrazivanje medija ko stoji iza ovog separatisanja i po kom se stvarno osnovu primaju u dom?!

Alen
6 godine ranije
Reply to  aca

Kao prvo ne razumem to da neće da uče srpski jezik, ti si totalno zaboravio da su predavanja na fakultetu na srpskom jeziku i onaj koji ne zna i neće da nauči taj neće dugo dogurati, na ovaj dom imaju prava mađarski studenti jer je ovaj dom finansirala vlada mađarske, zbog toga da bi mađari ostali u srbiji a da ne bi išli u mađarsku na studije. I kakav bezobrazluku ti pričaš? Ako već vlast u srbiji sere po sudentima to ne znači da neka druga država neće da pomaže svoju omladinu koja živi van zemlje, to što si napisao… Učitaj još »