UNS: Konkurs za upis u akademsku 2017/2018. godinu

25/05/2017 09:53

UNS: Konkurs za upis u akademsku 2017/2018. godinu

Senat Univerziteta u Novom Sadu doneo je Odluku o raspisivanju Konkurs za upis na Univerzitet u Novom Sadu u akademskoj 2017/2018. godini.

Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu kandidati će imati priliku da se upišu na 370 studijskih programa svih stepena studija, a u 2017/2018. godini biće upisano ukupno 15.925 studenata, od kojih će 8.142 imati plaćenu školarinu iz državnog budžeta, dok će 7.783 studirati u statusu samofinansirajućih studenata.

Na Univerzitetu u Novom Sadu u prvu godinu strukovnih, akademskih i integrisanih studija moći će da se upiše 5.456 studenata koji će studije započeti o trošku Pokrajinskog budžeta.

Konkurs za upis 2017/2018 – Univerzitet u Novom Sadu

Prvu godinu master akademskih studija i doktorskih akademskih studija koje će se finansirati iz budžeta Pokrajine može upisati 2.962 studenta, dok će u prvu godinu osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija biti mesta za upis 1.075 studenata čije će se obrazovanje finansirati iz budžeta AP Vojvodine.

Cena školarine za samofinansirajuće studente

Ni za jedan studijski program na srpskom jeziku na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u narednoj akademskoj godini neće biti povećane školarine.

Najniža školarina od 50.000 dinara biće na Pedagoškom i Učiteljskom fakultetu na mađarskom jeziku, a najviša školarina koja iznosi 125.000 dinara biće i dalje na Akademiji umetnosti.

Školarine će biti povećane na master akademskih studijama forenzike za strane studente i iznosiće 3.000 evra, kao i na integrisanim studijama medicine i stomatologije na engleskom jeziku gde će školarina iznositi 5.500 evra.

Novine u studiranju na UNS-u

Nova studijska grupa poslovne informatike na osnovnim studijama otvoriće se na Ekonomskom fakultetu, dok će na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu biti više mesta i za budžetske i za samofinansirajuće studente na postojećim studijskim programima na osnovnim studijama informacionih tehnologija i informacionih tehnologija – softversko inženjerstvo, a Akademija umetnosti iz ove oblasti ima nov studijski program – dizajn video igara.

Na osnovnim studijama Filozofskom fakulteta od akademske 2017/2018. godine biće otvoren novi studijski program – socijalni rad, dok će na master studijama biti otvoren smer sociologija u socijalnoj zaštiti i liderstvo u obrazovanju.

I Medicinski fakultet na osnovnim studijama ima novi program – radiološka tehnologija, otvoren je i novi smer na master studijama – medicinska rehabilitacija, a na specijalističkim – rana intervencija u detinjstvu.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu otvorene su nove integrisane akademske studije master profesora biologije, a na Akademiji umetnosti na osnovnim studijama novi su programi izvođačke umetnosti i audiovizuelni mediji koji su otvoreni i na osnovnim i na master studijama. Novi smer na master studijama Akademije umetnosti je i program konzervacije i restauracije, dok je etnomuzikologija nov studijski program na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti.

Sve informacije vezane za upis u akademsku 2017/2018. godinu na fakultete u okviru Univerziteta u Novom Sadu nalaze se OVDE.

25/05/2017 09:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments