Novi ciklusi stručne prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

18/02/2019 15:09

Novi ciklusi stručne prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Centar za razvoj karijere poziva studente da se prijave za program stručne prakse tokom 2019. godine.

Program će se realizovati u javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture:

• Er Srbija

• Infrastrukura Železnice Srbije

• Srbija Kargo

• Agencija za bezbednost saobraćaja

• Železnice Srbije

• Saobraćajni institut CIP

• Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu

• Agencija za upravljanje lukama

• Republički geodetski zavod

Planirano je da se program prakse realizuje u tri ciklusa tokom 2019. godine.

Prvi ciklus realizovaće se u periodu od 18. marta do14. juna. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu. Biće to sjajna prilika za preko 300 studenata da tokom ove godine stekne prvo radno iskustvo u struci.

Najviše mesta za praksu otvoreno je za studente Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Građevinskog i Mašinskog fakulteta, kao i za studente Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Ekonomskog, Geografskog, Fakulteta bezbednosti, Matematičkog, Filozofskog, Fakulteta političkih nauka, Tehnološko-metalurškog, Šumarskog fakulteta i drugih.

Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 4. marta 2019. godine (u 23:59) i vrši se isključivo elektronskim putem OVDE.

Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji su se već registrovali ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se treću godinu za redom, i rezultat je izvanredne saradnje Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijavljivanje za drugi ciklus se očekuje u junu, a za treći u oktobru mesecu ove godine.

18/02/2019 15:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments