Ne odustajte od ciljeva!

20/06/2022 15:46

Ne odustajte od ciljeva!

Početak svake godine ili početak nečeg novog, uvek je rezervisan za postavljanje određenih cijeva. Fokus i rad na njihovom ostvarenju od velike su važnosti. 

Stručnjaci navode da se entuzijazam i obavljanje obaveza i zadataka na putu ka ostvarenju ciljeva održava isključivo u početnom periodu, kasnije dolazi do pada. Zatim, dolazi do gubitka interesovanja i vaše želje se gube u moru obaveza.

Napravite plan, zapišite ga i odredite svoje ciljeve.

Sve na jednom mestu

Sve planove i ciljeve zapišite na jednom mestu, u rokovniku ili na tabletu. Ukoliko želite jasan fokus, sačuvajte listu u zasebnom folderu na laptopu ili na mestu gde će vam uvek biti na dohvat ruke.

Jednostavni ciljevi

Dok sastavljate listu, vodite računa da stavke budu što jednostavnije. Ne postavljajte sve ciljeve ili većinu u isti period, jer postoji velika verovatnoća, da u tom slučaju, ne ostvarite nijedan.

Pratite napredak

Vodite evidenciju o napretku. Redovno, bar jednom nedeljno, proverite koliko ste odmakli u koracima ka ostvarenju postavljenih ciljeva. Ne opterećujte se sporim tempom ostvarenja, ukoliko imate previše drugih obaveza. Najbitnije je da postavite ciljeve i da ste svesni onog što želite, kao i osnova za njihovo ostvarenje.

Ne gubite ciljeve iz fokusa.

20/06/2022 15:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments