Ne može bolje – Završio ETF u Banjaluci sa 35 desetki

20/11/2014 14:08

Ne može bolje – Završio ETF u Banjaluci sa 35 desetki

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, za 52 godine koliko postoji, nikada se nije našao student koji je sve ispite položio desetkama.

Međutim, sada se to promenilo – Filip Savić je student na ovom fakultetu, a završio ga je sa čak 35 desetki, odnosno, sve predmete je položio desetkama.

Elektrotehnički fakultet u Banjaluci postoji 52 godine, a iz njega je izašlo 2.500 diplomiranih inženjera. Ima na stotine studenata koji su dobili deset iz diplomskih radova za najteže predmete, a još više onih koji su otišli u inostranstvo da predaju ili rade u raznim svetskim i naučnim centrima. Ali niko nije završio fakultet sa desetkama iz svakog predmeta – do sada.

Filip kaže da ne bi postigao te rezultate da nije bilo odricanja. Jedan deo života je posvetio studiranju, a prvobitni cilj mu nije bio dobar prosek, već samo da položi ispite. Kaže, kasnije je to samo krenulo, ali bilo je dosta i studentske sreće u tome. Na ETF-u ocena ne pokazuje uvek nivo znanja, a sve se svodi na to da nešto naučite. Međutim, kako su godine odmicale, on se trudio da prosek održava jer je znao da će mu to pružiti nove prilike.

Savić je bio deo tima koji je prošle godine na “Elektrijadi” u Mađarskoj pobedio, a kasnije je svaki član tima osvojio prva tri mesta u pojedinačnom takmičenju.

Filip smatra da predmeti služe da se iz njih izvuče nešto što bi se moglo kasnije iskoristiti, a za Elektrotehnički fakultet kaže da je najorganizovaniji i najozbiljniji na Univerzitetu u Banjaluci.

On je ostvario i značajne uspehe u osnovnoj školi i gimnaziji – u devetom razredu je postao republički prvak iz srpskog jezika, a godinu dana kasnije regionalni prvak iz matematike, a uspehe je ostvarivao i kasnije na raznim takmičenjima.

Filip kaže da smatra da studenti iz regiona imaju prednost u teoretskim znanjima u odnosu na strane studente, ali da im manjka praktične primene tih znanja. Zato on želi da ide u inostranstvo da nastavi studije, a kasnije, kaže, vratiće se u Banjaluku.

Izvor: 24 sata

20/11/2014 14:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments