Studenti napravili virtuelnu firmu

07/11/2013 17:14

Studenti napravili virtuelnu firmu

Na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment FTN kreirana je virtuelna firma u kojoj radi približno 30 studenata. Prvi njihov započeti projekat je proizvodnja 300 baterijskih lampi.

Studenti, osim što rade na projektima, uče kako je to voditi firmu i kako organizovati proizvodnju.

“Imali smo za cilj da oformimo tim studenata koji će raditi u poslovnom okruženju i samim tim napraviti zajednički napraviti zadati proizvod. Osim toga, studentima će biti lakše da saznaju šta ih najviše interesuje i u čime bi se bavili nakon završetka studija.” objašnjava profesor Milovan Lazarević, organizator ovog projekta.

Projekat je pokrenut prošle godine u februaru nakon što je Nastavno-naučno veće Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment prihvatilo zadatu ideju od strane profesora Milovana Lazarevića.

“Još jedna od pozitivnih karakteristika virtuelnog preduzeća jeste umreženost nekoliko smerova sa FTN-a. Pored toga što studenti međusobno sarađuju i njihovi mentori redovno komuniciraju jedni s drugima ili sugerišu akademcima kako da poboljšaju svoj rad” dodaje profesor Lazarević.

Andrija Stojanović, student treće godine Fakulteta tehničkih nauka i direktor ovog preduzeća, kaže da se sve ideje u okviru firme donose sami studenti.

“Kao i svako preduzeće i naše je podeljeno na osam sektora. Bavimo se celom proizvodnjom, pa i ljudskim resursima. Bavili smo se pripremama proizvoda, njegovim crtanjem, a sada je na red došla i sama izrada. Baterijske lampe bi trebalo da budu gotove u decembru. Celokupan proces nam pomaže da bolje usvojimo teorijsko znanje” kaže Andrija.

Nataša Kirić je menadžer u studentskoj firmi, a njene obaveze su da obavesti studente o budućim projektima.

“Razmišljamo o tom da otvorimo Fejsbuk stranicu na kojoj bismo predstavili sve pojedinosti o projektu” kaže Nataša.

Izvor: 24sata

07/11/2013 17:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments