Konkurs za studentske radove o Evropskoj uniji

21/02/2018 14:26

Konkurs za studentske radove o Evropskoj uniji

Konkurs Ministarstva za evropske integracije za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Konkurs namenjen studentima završnih godina osnovnih akademskih i master akademskih studija otvoren je do 16. aprila 2018. godine
Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije raspisuje Konkurs za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji kako bi podstaklo mlade akademske građane da se uključe u argumentovanu debatu u vezi sa članstvom naše zemlje u Evropskoj uniji.

Radovi bi trebalo da odgovore na jednu od četiri predložene oblasti:

Srbija u procesu pristupanja EU: izazovi i perspektive politike proširenja EU;
Reformski potencijal evropske integracije za Srbiju: razvojni, normativni i vrednosni aspekti;
Kulturne, društvene i političke dimenzije evropskog identiteta;
Mitovi o EU: predrasude o evrointegraciji kao posledica nedovoljne informisanosti.

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu oceniće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja rada predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara. Pored tri najbolje rangirana, i radovi koji ispune kriterijume, biće objavljeni u elektronskom zborniku studentskih radova koji su pristigli na konkurs.

Konkurs je otvoren za studente završnih godina osnovnih akademskih studija (studenti treće i četvrte godine), kao i za studente master akademskih studija na univerzitetima u Republici Srbiji.

Više informacija naći ćete OVDE.

21/02/2018 14:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments