Harvard klub Srbija dodeljuje stipendije

06/04/2015 15:28

Harvard klub Srbija dodeljuje stipendije

U sredu 8. aprila Harvard klub Srbija podeliće stipendije studentima završnih godina univerziteta za nastavak školovanja u Srbiji. Pored toga, planirano je pokretanje stipendija za školovanje na prestižnom američkom Univerzitetu Harvard.

Ministar finansija Dušan Vujović i ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi obratiće se prisutnima na svečanoj dodeli u Međunardonom akademskom centru. Osim njih, prisutnima će se obratiti i dobitnici stipendija, predstavnici IAC-a, kao i članovi Harvard Kluba Srbija.

Članovi Harvard kluba su prikupili 240.000 dinara za dve godišnje stipendije studentima četvrte godine univerziteta, sa ciljem da im se finansijski olakša studiranje.

Planira se pokretanje stipendije koja će omogućiti školovanje na prestižnom američkom Univerzitetu Harvard, koji je po svetskim merilima jedan od najboljih fakulteta na svetu. Klub na taj način želi da omogući školovanje mladima sa nadom da će se nakon studija vratiti u Srbiju i svojim znanjem pomoći napretku našeg društva.

Stipendije Harvard kluba Srbije nose imena ljudi koji su bili posvećeni promovisanju pozitivnih društvenih vrednosti i koji su svoje karijere i živote posvetili napretku Srbije. Tako stipendija za društvene i humanističke nauke nosi ime “Čedomilj Mijatović” po srpskom ekonomisti, književniku, istoričaru, političaru i diplomati. Druga stipendija, za prirodne nauke nosi naziv “Draga Ljočić” po prvoj srpskoj lekarki, istaknutoj fenimistkinji i sufražetkinji.

Neprofitno udruženje građana Harvard klub osnovano je 2004. godine i deo je mreže udruženja diplomiranih studenata Harvard Univerziteta. Srpski klub jedan je od 150 Harvard klubova širom sveta i ima oko 50 registrovanih aktivnih članova.

Članovi Harvard kluba su dipomci kako osnovnih studija tako i postdiplomskih programa iz oblasti prava, biznisa, političkih nauka i javnog upravljanja, medicine, arhitekture i drugim oblastima.

Izvor: Tanjug

06/04/2015 15:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments