Konkurs za dodelu stipendija Ministarstva prosvete uskoro ističe!

25/10/2017 15:33

Konkurs za dodelu stipendija Ministarstva prosvete uskoro ističe!

Rok zapodnošenje prava za studentsku stipendiju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razloga za 2017/2018. godinu ističe 31. oktobra.

Pravo na studentsku stipendiju, u skladu sa zakonom, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju
državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00 (devet) i koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do V (i VI) godine osnovnih studija i studenti drugog i trećeg stepena studija, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i pravilnikom.

 

Rok za prijavu je 31. oktobar 2017. godine, a sve o dokumentaciji potrebnoj za konkurisanje, naći ćete OVDE.

 

 

 

25/10/2017 15:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments