Želite da promenite fakultet? Postavite sebi prvo ovih šest pitanja!

22/02/2018 13:17

Želite da promenite fakultet? Postavite sebi prvo ovih šest pitanja!

Svima se desi da pogreše i da ne budu zadovoljni, pa tako i studije nisu izuzetak. Ukoliko pak ozbiljno razmišljate da promenite fakultet, pre svega, postavite sebi sledeća pitanja.

Prema nekim istraživanjima, skoro pola studenata razmišlja da promeni studije u jednom trenutku, a nemali broj njih to i učini. Ovo jeste veliki korak, ali nije nedostižan, pa ukoliko ste se odlučili na njega, postavite sebi ova pitanja.

Želim da promenim fakultet

  1. Najbitnije pitanje jeste ZAŠTO to želite da učinite? Da li vam se ne dopada smer, teško vam je ili studije nisu ispunile vaša očekivanja?
  2. Kako će ova promena uticati na završetak studija? Fakultetsko školovanje je skupo, a što više odlažete završavanje studija, više novca trošite.
  3. Da li ste u potpunosti ušli u materiju dosadašnjih studija? Da li vam se baš ništa ne dopada i ne možete sebe da zamislite da završavate taj smer i da se bavite tim poslom?
  4. Koja ste godina studija? Ukoliko ste u početnoj fazi studiranja, lakše će vam biti da pređete, nemojte od studija odustajati u završnoj godini.
  5. Kakav ste uspeh dosad postigli? Da li ste nezadovoljni rezultatima?
  6. Da li vas samo fakultet čini nesrećnim ili imate još neke loše epizode u drugim aspektima života koji izazivaju i nezainteresovanost za studiranje?

 

 

 

22/02/2018 13:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments