Podignite nivo samopouzdanja

30/08/2017 14:44

Podignite nivo samopouzdanja

Pored toga što je samopouzdanje veoma važno u socijalizaciji, ova osobina korisna je i pri polaganju ispita, kao i u poslovnom okruženju.

Preveliko samopouzdanje naravno da stvara lošu sliku o pojedincu, ali sigurnost u sebe do normalnih granica može samo da vam koristi i da postanete produktivniji.

1. Oslobodite se negativnosti

Ukoliko želite veseo i pozitivan život treba da izbegavate negativne ljude. Takvih ljudi će uvek biti ali ne dozvolite da vas oni iscrpe. Jedna od najbitnijih lekcija u poslovanju je distanciranje i to će mnogo doprineti vašem uspehu. Neka osnova svakog vašeg dana bude fokusiranje na pozitivne misli i odagnavanje negativnih.

2. Organizujte se

Napravite cilj i plan kako da stignete do njega. Time ćete podići svoje samopoudanje jer ćete imati određeni raspored i red. Stavite svoje ciljeve na papir i pravite nedeljni i mesečni raspored. Takođe neka vaš godišnji plan bude na prvom mestu, a sve vreme zapisujte progres. Kada vidite istoriju vašeg uspeha dobićete više samopouzdanja jer ćete videti odakle ste krenuli, a dokle ste dogurali.

3. Budite zdravi

Naporan rad zahteva puno energije. Vodite računa o vežbanju, ishrani i odmoru. Jedite hranljive napirnice, izbalansirajte obroke i užine koje će učiniti da se osećate sveže i zadovoljno. Neka vaš organizam bude spreman za sledeće izazove. Trenirajte i budite u formi kako bi vaše telo uspelo da isprati tempo kojim treba da idete. Mnogo smo puta pisali i o ovome – morate da se naspavate.

4. Promenite stav

Pojedina istraživanja kažu da jedini način da se osećamo bolje jeste da promeni svoj stav. Menjanje stava zaista menja mozak pospešujući rad kortizola. Pokušajte sa ovim u privatnom životu i videćete napredak. Tada se savetuje da budete super-pozitivni, dok na poslu možete probati neku malo blažu varijantu. Osećaćete se lepše i biće vam lakše da uvidite veliki potencijal u vašem samopouzdanju.

Izvor: najstudent.com

30/08/2017 14:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments