Kako uskladiti obaveze kada radite i studirate

06/11/2017 16:01

Kako uskladiti obaveze kada radite i studirate

Ukoliko tokom studija odlučite da radite, obaveze koje vas sustižu je teško ispuniti. Poslušajte savete psihologa koji će vam pomoći da uskladite sve zadatke.

1. Napravite plan za celu nedelju

 

Veoma je važno da uspostavite prioritete i da se dobro organizujete. U slučaju studiranja i rada, nema mesta prokrastinaciji. Označite rokove i pridržavajte se plana koji ste prethodno napravili.

2. Gledajte veću sliku

Ukoliko vam uhvati nervoza ili depresija zbog prevelike količine posla, osvrnite se na to šta ste tokom tog dana produktivno uradili. To će vam pomoći da budete motivisaniji.

3. Tajming je sve

Važno je dda razumete sebe i svoje sposobnosti. Mnogo posla, bez pauze, dovodi do smanjenja produktivnosti. Zato, bilo koju obavezu da imate, ostavite dovoljno vremena i za sebe.

4. Stil učenja

Dosad ste već shvatili koji je način učenja za vas najbolji. Ukoliko vam neki predmet teško ide, obratite pažnju na to da ostavite vremena da ga dobrano savladate. Uz to, izbalansirajte između poslovnih i fakultetskih obaveza.

5. U redu je ako ne stignete sve

Naravno, na kraju dana treba imati u vidu da niko da nas nije superjunak i da jednostavno ne možemo sve obaveze da uradimo, naročito ako ih imamo puno. Nemojte zbog toga da stvarate dodatni stres, već prihvatite da jednostavno nešto niste stigli da uradite.

06/11/2017 16:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments