7 trikova da budete organizovaniji

02/03/2023 13:59

7 trikova da budete organizovaniji

Kako odmiče semestar, tako se i obaveze oko kolokvijuma, predispitnih zadataka i ispita nagomilavaju. Kako biste uskladili sve obaveze na fakultetu i imali dovoljno vremena i za druženje, treninge ili hobije, poslušajte naredne savete.

Studije su vreme kada smo prepušteni sami sebi i kada postajemo zreliji i odrasli ljudi. Na tom putu, treba da savladamo brojne veštine, kao što su odgovornost, preciznost, ali i organizacija. Kako biste uspeli u ovom poslednje, pokušajte sa narednim trikovima.

Kako biti organizovaniji?

  1. Nabavite planer– ili bilo kakvu svesku u kojoj ćete zapisivati sve obaveze za taj dan, ali i unapred. Planer nosite uvek sa sobom kako biste se podsetili šta i kada treba da uradite.
  2. Napravite raspored predavanja– kao što ste to činili kroz osnovnu i srednju školu, tako i tokom studija zapišite satnicu i dane kada imate koje predavanje i koje vežbe.
  3. Plan važnih datuma– kako ne biste zaboravili na ispit ili kolokvijum, u svom planeru napravite tabelu sa datumima ispita. Tako ćete se lakše organizovati i prilikom učenja i spremanja samog ispita.
  4. Držite ranac ili torbu spremljenim– ne stavljajte u torbu sve i svašta. Veoma je važno da u svakom trenutku znate šta imate u svojoj torbi. Uvek nosite olovku viška i svoj planer, kako biste zapisali važne informacije koje čujete na predavanju.
  5. Nabavite tablu za podsetnike– kupite običnu tablu ili pak onu sa plutom i tu zapisujte ili kačite podsetnike. Kada imate predavanja, ispite, kolokvijume, kada treba da idete na trening i sl.
  6. Podstetnici na telefonu– zahvaljujući razvitku tehnologije, smartfoni su sada mini- kompjuteri. Sve što je važno i čega treba da se setite jednostavno možete da zapišete i u podsetnik na telefonu.
  7. Budite tačni– ključ dobre organizacije jeste da ne kasnite, kako na predavanja tako i na bilo kakav drugi vid okupljanja, Krenite na vreme da se spremate kako ništa ne biste zaboravili.
02/03/2023 13:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments