“Youth Speak Forum” – prvi put u Srbiji

25/11/2015 09:32

“Youth Speak Forum” – prvi put u Srbiji

Studentska organizacija AIESEC organizuje projekat “Youth Speak Forum” u prostorijama Narodne banke Srbije 26. i 27. novembra.

Cilj projekta je da se okupe uspešni lideri današnjice, predstavnici korporativnog i javnog sektora i studenti kako bi se pronašlo rešenje za pasivnost mladih ljudi u Srbiji.

Do sada je projekat “Youth Speak Forum” realizovan u Nišu 17. movembra 2015. godine, u Novom Sadu 19. novembra i u Kragujevcu 24. novembra. U Beogradu će učestvovati kompanije Delhaize Srbija, Merkator S, Mol Srbija, Alma Quattro, kao i predavači – Dragana Đermanović, Ivan Stanković, Aleksandra Kosanović, Dragan Petrović, Tatjana Ostojić, Ivana Ćirković i Ivan Ćosić.

Nakon ankete “Serbia Youth Voice”, koju je sprovela organizacija AIESEC, kao teme “Youth Speak Forum”-a odabrane su – Neformalno obrazovanje i preduzetništvo.

Anketa je pokazala i sledeće rezultate:

  • 35 odsto mladih u Srbiji vidi sebe u inostranstvu u narednih pet godina
  • Jedna trećina mladih NE bi opet upisala fakultet koji su završili
  • Jedna od tri osobe misli da je sposobna da izađe na tržište rada zahvaljujući angažovanju u studentskim organizacijama

Pored tema predavanja, na “Youth Spak Forum”-u biće predstavljen i program stručnih praksi koje organizuje AIESEC – “Global Talent”.

25/11/2015 09:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments