Takmičenje za programere: Brzinsko pravljenje video igara

25/11/2014 17:03

Takmičenje za programere: Brzinsko pravljenje video igara

Kompanija koja stoji iza igre “Top eleven – Be a football manager”, najpopularnije onlajn sportske igre na svetu, zove se Nordeus, a sada organizuje četvrti “Nordeus hakaton”, takmičenje u brzinskom pravljenju video igara.

Poslednji rok za prijavu zainteresovanih pojedinaca i timova je sutra, pa požurite ukoliko želite da osvojite vredne nagrade.

Takmičenje će se ove godine održati 13. decembra, a svi učesnici će imati 24 časa da naprave igru u prostorijama Nordeusa u Beogradu. Svi oni će se takmičiti za vredne nagrade, a nagradni fond premašuje 10.000 evra.

Na takmičenju će biti 12 timova koji će praviti video igru na zadatu temu. Za pobednike obezbeđene su nagrade poput tableta, mobilnih telefona, igračkih konzola, gejming opreme i drugih.

Svi takmičari, odnosno timovi, dobiće svoj prostor, kao i opremu za rad, hranu, piće i sve drugo što im je potrebno kako bi napravili što bolju igru. Odmor će moći da provedu uz video igre, bilijar ili stoni fudbal u sobi za relaksaciju.

Nakon 24 sata, timovi će predstaviti svoju igru kratkom prezentacijom u trajanju od pet minuta, a žiri ima zadatak da donese odluku o pobednicima po kategorijama, kao i pobedniku takmičenja uopšte.

Cilj ovog takmičenja je da se pokažu znanje, inovacije, ideje i sposobnost da se radi pod pritiskom i u realnom poslovnom okruženju. Osim toga, Hakaton ima globalni zadatak da pokaže kako u Srbiji i regionu postoje veoma talentovani programeri i dizajneri.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sledećoj adresi: www.nordeushackathon.com, gde mogu saznati više i o samom takmičenju.

Nagrade su obezbeđene za sledeće kategorije: 1, 2. i 3. mesto, multimedijalna prezentacija, tehnička kompleksnost i gejmplej.

Gledaoci će dešavanja moći da prate putem striminga na sajtu hakatona, a prenosiće se svečano otvaranje, demonstracije igara, proglašenje pobednika i zatvaranje, ali i neobavezni period između.

Igre koje takmičari naprave biće dostupne za preuzimanje i isprobavanje.

Osim toga, biće otvoreno i glasanje za omiljenu igru, a ona koja dobije najviše glasova osvojiće posebnu nagradu.

Izvor: Blic

25/11/2014 17:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments