UNS: “Arhitektura objekata u sastavu UNS”

14/11/2016 09:23

UNS: “Arhitektura objekata u sastavu UNS”

Povodom 60 godina od početka gradnje univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, održaće se okrugli sto pod nazivom “Arhitektura objekata u sastavu UNS”.

U organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, a u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, okrugli sto će se održati u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u ponedeljak, 14. novembra sa početkom u 10 časova.

Program okruglog stola osmišljen je kao specifičan jednodnevni naučno-stručni skup na kojem će učestvovati autori objekata koji čine univerzitetski kampus, učesnici u urbanističkom planiranju kampusa i istraživači koji se bave naučnim radom.

Skup je podeljen u tri tematske celine: savremeni koncepti razvoja kampusa; stručna iskustva građenja i razvoja kampusa; i očuvanje graditeljskog nasleđa i njegova prenamena, navodi se u saopštenju.

U pratećem programu Okruglog stola biće priređena izložba studentskih radova sa prikazom objekata koji čine Kampus, a koja je rađena u okviru predmeta Savremena arhitektura, pod mentorstvom prof. mr Slobodana Danka Selinkića.

Celokupan program skupa nalazi se ovde.

14/11/2016 09:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments