Beogradski dani inženjera osmi put od 12. do 16. marta

12/02/2015 14:37

Beogradski dani inženjera osmi put od 12. do 16. marta

Studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, imaju priliku da pokažu svoje veštine na lokalnom inženjerskom takmičenju od 12. do 16. marta.

Manifestacija “EBEC Beograd – Beogradski dani inženjera” odražava se osmi put za redom na Tehnološko-metalurškomMašinskom fakultetu, u organizaciji studenata tehnike BEST Beograd.

Takmičenje se odvija u dve kategorije – Timski dizajn i Studija slučaja.

Timski dizajn predstavlja kreativno nadmetanje u rešavanju problema konstruisanjem i dizajniranjem specigične aprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta. Studenti u ovoj kategoriji imaju priliku da pokažu svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu i druge veštine.

Studija slučaja predstavlja rešavanje tehničko-menadžerskog problema. Zadatak u ovoj kategoriji studenti će dobiti od kompanija određene inženjerske struke. Studenti će imati priliku da prikažu veštine kao što su prezentacione sposobnosti i stečena znanja, prikazivanjem svog rešenja zadatka.

Studenti koji pobede na lokalnom takmičenju, automatski su kvalifikovani za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju, koji se ove godine održava u Beogradu od 7. do 11. maja. Sledeći nivo važi za pobednike regionalnog takmičenja a to je finale evropskog inženjerskog takmičenja koje održava u Portu.

Za vreme “Beogradskih dana inženjera” biće organizovane i Open Space Tehnology radionice, na kojima će studenti moći da se susretnu i razgovaraju sa predstavnicima kompanija, ali i da rade na rešavanju problema sa kojima se kompnije susreću u današnje vreme.

Prijave za takmičenje počinju 16. februara, a više informacija nalazi se Fejsbuk stranici EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera i na sajtu.

Izvor: Studentski život

12/02/2015 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments