Međunarodni letnji program za studente na GSI-FAIR 2020 – Učestvujte u istraživanju u glavnoj laboratoriji akceleratora

27/11/2019 10:44

Međunarodni letnji program za studente na GSI-FAIR 2020 – Učestvujte u istraživanju u glavnoj laboratoriji akceleratora

Tokom letnjih meseci 2020. godine GSI-FAIR i HGS-HIRe organizuju Međunarodni studentski program za ograničen broj studenata fizike ili srodnih prirodnih nauka iz Evrope ili iz GSI-FAIR partnerskih zemalja.

GSI je nemački istraživački centar za fiziku iz oblasti teških jona i jedna od vodećih akcelerator laboratorija za osnovna istraživanja sa ubrzanim jonima. U saradnji sa međunarodnom istraživačkom zajednicom, postojeći kompleks akceleratora biće značajno proširen dodavanjem novog centra za istraživanja antiprotona i jona (FAIR). Centar obezbeđuje jedinstvene mogućnosti istraživanja za istraživače u sledećim oblastima: fizika hadrona i nuklearna fizika, nuklearna astrofizika, atomska i laserska fizike, fizika plazme, fizika materijala i biofizika sa primenom u lečenju raka, nove mogućnosti akceleratora i zaštita od radijacije.

Međunarodni letnji program za studente organizuje se pod vođstvom GSI Centra u saradnji sa HGS-HIRe – studijskim programima GSI-FAIR i partnerskih univerziteta.

Opšte informacije

Plan rada: Svaki učesnik pridružuje se jednoj od GSI-FAIR istraživačkih grupa i radi na malom projektu tokom trajanja programa. Pored toga, održavaće se serije predavanja posvećenih predstavljanju različitih istraživačkih područja i njihove primene u GSI-FAIR. Program je dopunjen i uvodnom obukom iz mekih veština (engl. soft skills).

Nivo: Napredni nivo osnovnih studija (od treće do pete godina studija, tj. poslednja godina osnovnih studija ili master studije; studenti doktorskih studija ne mogu konkurisati)

Trajanje: 27. juli – 17. septembar 2020. (8 nedelja)

Broj učesnika: oko 35 studenata

Smeštaj i nadoknade: Smeštaj će biti obezbeđen u hotelu blizu GSI centra. Učešće u putnim troškovima kao i dnevnica biće obezbeđeni.

Kvalifikacije: Kandidati treba da imaju završenu treću godinu studija kao i položene predmete iz jedne od sledeće tri oblasti: nuklearna fizika, fizika elementarnih čestica ili atomska fizika do početka programa.

Prijave

Period prijavljivanja za program u 2020. godini otvoren je od 1.novembra 2019. do 15. februara 2020.

Obrazac prijave na konkurs naći ćete OVDE.

27/11/2019 10:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments