Univerziteti u Srbiji dobili nove objekte

10/02/2017 16:29

Univerziteti u Srbiji dobili nove objekte

Kasarne “Filip Kljajić” u Nišu i “Arčibalrd Rajs” u Novom Sadu, kao i Dom vojske u Kragujevcu dobiće nove funkcije – postaju objakti univerziteta.

Na ovaj način će biti omogućeno više prostora za naučno-tehnološki i razvoj IT sektora u ovim gradovima (Niš, Novi Sad i Kragujevac).

Univerzitet u Novom Sadu će na korišćenje dobiti kasarnu “Arčibald Rajs” u koju će biti premešten deo Akademije umetnosti, Fakulteta tehničkih nauka, Medicinskog fakulteta, dok će u Niškim fakultetima na raspolaganju biti kasarna “Filip Kljajić”. Kragujevac kao dodatni prostor za fakultete dobija objekat Doma vojske.

Pročitajte i: UNS dobija novu zgradu za korišćenje

Novi kampus Univerziteta u Novom Sadu mogao bi nositi naziv Visarioneum – u čast Visariona Pavlovića koji je pre 276 godina u Novom Sadu osnova prvu visokoškolsku ustanovu – Visarionov kolegijum.

U novom kampusu u Novom Sadu svoje mesto, pored dela koje će zauzeti fakulteti, imaće i Centar za strategijske i napredne studije koji je osnovan da bi Univerzitet u Novom Sadu sa više izvesnosti kreirao budućnost i dugoročno uspešno ostvarivao svoju misiju u oblasti nauke, obrazovanja i inovacija.

Izvor: Dnevnik

10/02/2017 16:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments