U toku je prijava za takmičenje Social Impact Award

06/04/2016 10:11

U toku je prijava za takmičenje Social Impact Award

Otvoren je konkurs za Social Impact Award nagrade, a svi studenti i studentkinje iz Srbije imaju priliku da se prijave, najkasnije do 24. aprila 2016. godine.

Social Impact Award za cilj ima razvoj društvenog preduzetništva kod mladih, a na konkurs se mogu prijaviti studenti i studentkinje i državnih i privatnih fakulteta u Srbiji.

Nagrada je namenjena mladim ljudima koji žele da predlože svoje ideje za projekat ili biznis koji rešava neki društveni ili ekološki problem.

Na konkurs mogu da se prijave i timovi u kojima najmanje polovinu članova čine studenti, dok ostali članovi tima ne smeju biti stariji od 35 godina.

Na konkurs se mogu poslati ideje koje još uvek nisu sprovedene, kao i za one koje su u početnoj fazi implementacije. Već realizovani projekti mogu aplicirati pod uslovom da je datum njihovog osnivanja posle 1. januara 2015. godine.

Kandidati koji budu u finalu Social Impact Award konkursa biće u obavezi da u junu, julu i avgustu 2016. godine intenzivno razvijaju svoju ideju, učestvuju u mentorskom programu i izveštavaju Social Impact Award tim o napretku razvoja ideje.

Pobednici konkursa dobiće novčanu nagradu od 1.500 evra početnog kapitala, mentorsku podršku i put na međunarodnu konferenciju u Beču.

Više detalja o konkursu nalazi se ovde ili slanjem mejla na adresu [email protected].

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uzpodršku Fonda B92, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Američkog kutka Niš, Kancelarije za mlade Niš i Američkog kutka Kragujevac.

06/04/2016 10:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments