Konkurs za najbolju priču mladog istraživačkog novinara

10/03/2016 09:53

Konkurs za najbolju priču mladog istraživačkog novinara

Novosadska novinarska škola raspisala je konkurs za dodelu Nagrade Evropske Unije za istraživačko novinarstvo.

Konkurs je namenjen autorima priča koje su bile objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji – štampanom, radio, TV, online ili njihovoj kombinaciji – u periodu od 1. januara do 31. decembra 2015. godine.

Kriterijum koji mora biti ispunjen je da priče izveštavaju o društvenim temama vezanim za zloupotrebu moći i osnovnih ljudskih prava, korupciju i organizovani kriminal u Srbiji, a o kojima javnost ne bi na drugačiji način mogla biti upoznata.

Novosadska novinarska škola je članica partnerstva organizacija civilnog društva koje upravljaju procesom dodele Nagrade EU za istraživačko novinarstvo.

Na osnovu odluke Evropske komisije u okviru konkursa za Nagradu Evropske Unije za istraživačko novinarstvo, otvorena je nova kategorija – Nagrada za najbolju priču mladog istraživačkog novinara.

Mladi istraživački novinari kvalifikuju se i za opštu nagradu.

Nagradni fond u Srbiji za dostignuća u 2015. godini iznosi 15.000 evra, a individualne nagrade kreću se u rasponu od 3.000 do 5.000 evra.

Nagrada za kategoriju “Najbolja priča mladog istraživačkog novinara” je 3.000 evra, a najviše tri najbolja učesnika biće nagrađena.

Detalji o konkursu – kompletno uputstvo i prijavni formulari nalaze se ovde.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 29. mart 2016. godine.

Više informacija dostupno je i slanjem mejla na adresu [email protected].

10/03/2016 09:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments