Stipendije od sada u UniCredit banci

05/10/2014 20:41

Stipendije od sada u UniCredit banci

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije potpisalo je sa UniCredit Bankom Ugovor o pružanju bankarskih usluga za isplatu učeničkih i studentskih kredita i stipendija i obavljanje dela stručnih poslova.

Od ove školske godine, UniCredit Banka će obavljati sve potrebne aktivnosti u vezi sa obradom i isplatom učeničkih i studentskih kredita i stipendija, a koje će se realizovati u ekspoziturama ove banke.

Mesečni iznos za učenički kredit iznosi 5.400 dinara, a za studentski 8.400 dinara. Ta cifra pokriva troškove smeštaja i ishrane na mesečnom nivou u učeničkim i studentskim domovima.

Svi korisnici učeničkih kredita, kao i studentskih i učeničkih stipendija mogu da otvore besplatan Studentski tekući račun u ekspoziturama UniCredit Banke širom Srbije. Navedeni računi će se koristiti za isplatu rata kredita odnosno stipendije.

Da bi otvorili račun, studenti treba da donesu ličnu kartu i indeks na uvid, a učenici koji poseduju ličnu kartu prilažu istu, kao i đačku knjižicu. Učenici koji nemaju ličnu kartu, račun mogu da otvore uz đačku knjižicu, kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i uz prisustvo roditelja.

Isplata studentskih kredita, putem studentskih čekova, vršiće se u ekspoziturama UniCredit Banke. Studenti će biti upoznati sa svim detaljima isplate prilikom podizanja čeka, u studentskoj službi matične visokoškolske ustanove. U Boru, Prokuplju, Blacu, Bujanovcu, Leposaviću, Lešku, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu, studenti će moći da izvrše naplatu studentskog čeka na isplatnim mestima Pošte Srbije.

05/10/2014 20:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

4 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ucenica
9 godine ranije

Da li se zna kada ce poceti isplata ucenickih stipendija za decembar, januar, februar..?

Bankar
9 godine ranije

Za sad još nemamo precizne informacije. Čim budemo imali, objavićemo ih na edukacija.rs. Srdačan pozdrav

ivan
9 godine ranije

kada pocinje isplata za studente koji su dobili stipendiju u skolskoj 2014/15 ?

Maja
9 godine ranije

Da li neko zna kada ce biti isplata? 🙂