Rim, deca i tehnologija – tri reči do nezaboravnog leta

08/05/2017 13:54

Rim, deca i tehnologija – tri reči do nezaboravnog leta

Rim, italijanska prestonica bogate kulture i ukusne hrane, domaćin je ovogodišnjeg projekta „Make in Rome“ na čije se učešće pozivaju mladi iz celog sveta, među njima i mladi iz Srbije, a projekat je okrenut deci uzrasta od 6 do 13 koja uče o novim tehnologijama i digitalnom svetu kroz interaktivne radionice na engleskom jeziku. Neke od oblasti sa kojima učesnici treba da budu upoznati su nauka, tehnologija, inženjerstvo i/ili matematika, kako bi se deci prenela sva potrebna znanja na ove teme i proširila slika o istim. Takođe je potrebno i dobro znanje engleskog jezika. Smeštaj na projektu je obezbeđen.

Koje su prednosti prakse u inostranstvu?

Praksa u inostranstvu je prilika za mlade da poboljšaju komunikaciju na stranom jeziku koji znaju, nauče neki novi, steknu mrežu kontakata iz svih delova sveta i naprave prve jasne korake u karijeri. Prilika da se na šest sedmica upozna kultura, narod i običaji. Prilika da se steknu nove veštine i stvari počnu gledati iz drugih uglova. Prilika za avanturu, promenu, znanje i iskustvo koje ne može da se uporedi sa konkurencijom na tržištu rada. Ovakva praksa je mnogo više od ranog iskustva, a o onima koji su je doživeli možete pogledati ovde.

AIESEC organizacija nudi veliki izbor praksi za mlade tokom cele godine u preko 120 zemalja sveta, pružajući na taj način priliku mladim ljudima da svoje veštine i znanja razvijaju u izazovnom, multikulturalnom okruženju učestvujući na raznovrsnim projektima.

Za sve informacije možete se obratiti putem mail-a: [email protected].

08/05/2017 13:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments