Konačno: Dogovor studenata i dekana Pravnog fakulteta

12/10/2015 15:42

Konačno: Dogovor studenata i dekana Pravnog fakulteta

Pravni fakultet u Beogradu bio je pod blokadom od četvrtka, 8. oktobra jer su studenti protestovali protiv loših uslova za studiranje.

Nakon što su studenti Pravnog fakulteta razgovarali sa Upravom, došlo je do odluke da će blokada biti prekinuta.

Ovo su studenti odlučili nakon što su uspešno pregovarali sa Upravom fakulteta, koja im je omogućila ispunjenje njihovih zahteva.

Od sada će studenti Pravnog fakulteta u Beogradu moći da polažu određene ispite samo preko kolokvijuma, odnosno testova.

Radna grupa studenata, koja će biti oformljena, redovno će razgovarati sa Upravom fakulteta o preostalim zahtevima koji još uvek nisu ispunjni.

Fakultet je ponudio studentima još jednu olakšicu – da student koji položi dva kolokvijuma sa odličnom ocenom na ispitu dobije jedno pitanje manje ili da bude osobođen dela gradiva koje se polaže.

Dogovoreno je i produženo trajanje garantovanih šest ispitnih rokova, zbog čega su studenti odustali od svog zahteva da imaju i ispitni rok okobar 2.

12/10/2015 15:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ljubisa
8 godine ranije

Najbolje je da se studenti samo upisu i posle pet godina dodju da podignu diplome. Nema potrebe ni uciti ni polagati ispite / uostalom to samo stvara dodatnu i nepotrebnu nervozu /dovoljno je samo preko maila poslati poruku da se upise ocena, po mogucnosti najbolja, pa da sve bude savrseno. Uostalom, postoji i drugo resenje, a to je da sami studenti postavljaju pitanja i daju ocene a gospoda profesori da ostanu u kabinetima kako bi spremno verifikovali predloge za ocene. Zar to ne bi bila demokratija po ukusu države ali i studentskog neformalnog parlamenta?