“Dani turske kulture” na Filozofskom fakultetu

26/05/2015 10:05

“Dani turske kulture” na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet u Novom Sadu, Institut “Junus Emre” i ambasada Turske, organizuju manifestaciju “Dani turske kulture”. Zvanično otvaranje je u utorak, 26. maja u 12 časova u svečanoj sali Filozofskog fakulteta.

Nakon zvaničnog otvaranja, profesor dr Aleksandar Fotić, ugledni orijentalista sa Unvierziteta u Beogradu, održaće predavanje na temu “Vakuf – temeljna institucija osmanske kulture”.

Prema programu, u 15 časova u foajeu Filozofskog dakulteta biće otvorena izložba fotografija o Turskoj.

U okviru “Dana turske kulture” u četvrtak 28. maja od 12 časova održaće se predavanje pod nazivom “Novi tursko-srpski rečnik i turska leksika u srpskom jeziku”, a predavačica će biti dr Marija Đinđić, naučna savetnica u SANU.

Studenti koji su učili turski jezik, pripremili su završnu svečanost, koja je zakazana za četvrtak u 18 časova. Na zatvaranju manifestacije nastupiće grupa Beš boš baš i AKUD “Sonja Marinković”. Nakon svečane dodele diploma, biće prikazan i studentski film.

Filozofski fakultet ima odličnu saradnju sa Institutom “Junus Emre” i turskom ambasadom koji obezbeđuju lektora za turski jezik, ali i nastavni materijal i knjige na turskom jeziku. Turski jezik se kao fakultativni predmet na Filozofskom fakultetu uči već tri godine uz naglasak na interaktivnoj nastavi koju drži lektorka Ajnur Tunabojlu.

Studenti koji pohađaju kurseve turskog jezika na Fakultetu ove godine će moći da koriste stipendije i svoje znanje turskog jezika podignu na viši nivo, pohađajući seminare u Turskoj.

Pored studenata Univerziteta u Novom Sadu, časove stranog jezika u Centru za jezike na Filozofskom fakultetu mogu pohađati i ostali građani.

Izvor: RTV

26/05/2015 10:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments