Projekat Start Imagine studenata FON-a

02/03/2015 12:46

Projekat Start Imagine studenata FON-a

Udruženje studenta informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka organizuje, treći put po redu, projekat Start, ovoga puta pod imenom Start Imagine. Projekat Start Imagine predstavlja sinergiju FONIS-ovog projekta Start Conference i Microsoft-ovog projekta Imagine Cup.

Imagine Cup je najveće svetsko takmičenje studenata u tehnologijama, organizuje ga Microsoft od 2003. godine. Na Imagine Cup-u okuplja se više od milion studenata iz država celog sveta. Na tom takmičenju ove godine će Srbija imati predstavnike u dve kategorije – Games i Innovation.

Games kategorija takmičenja podrazumeva takmičenje u kreiranju video igara na Microsoft platformi. prijavljivanje se vrši na sajtu start.edu.rs/prijave, a potrebno je i poslati projekat najkasnije do 18. marta.

Na takmičenje biće pozvani timovi koji su imali najviše uspeha. Polufinale takmičenja održava se 3. i 4. aprila u ICT Hub-u u Beogradu, a timovi koji pobede učestvovaće u nacionalnom finalu 19. aprila. Timovima u polufinalu mentorsku podršku pružaće Med Head Games studio.

Innovation kategorija podrazumeva takmičenje u razvoju aplikacija kojima je u fokusu inovacija. Aplikacije mogu biti nalik na društvene mreže, online kupovinu ili pretragu, a moraju biti izrađene Microsoft-ovim alatima i tehnologijama. Timovi koji prođu prvu selekciju idu u finale nacionalnog takmičenja u ovoj kategoriji. Prijave se mogu poslati do 9. marta na vstart.edu.rs/prijave.

Timovi koji pobede u Nacionalnom finalu biće predstavnici Srbije na svetkom polufinalu, gde će se boriti sa najboljim svetskim timovima za svoje mesto u finalu. Pobednik svetskog finala osvaha nagradu od 50.000 dolara.

Pre početka projekta biće turneja Road to Start – Geeks on Wheels koji imaju za cilj da se promoviše Start Imagine projekat, da se širi FONIS-ob utica i da se šire ideje i tehnologije koje ima kompanija Microsoft. Na ovoj turneji Start ekipa će postetiti srednje škole i fakultete u Beogradu, Novom Sadu Subotici, Vršcu, Zrenjaninu, Kragujevncu, Kraljevu i Nišu.

Više informacija o projektu nalazi se OVDE.

02/03/2015 12:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments