Novi Sad: Počela obnova univerzitetskog kampusa

01/06/2017 14:23

Novi Sad: Počela obnova univerzitetskog kampusa

Prema planu za uređenje univerzitetskog kampusa u Novom Sadu rekonstruisaće se kolovoz, parkinzi i trotoari Ulice Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Zorana Đinđića, Vladimira Perića, Vase Savića i Jiričekove.

U ovim ulicama rekonstruisaće se kolovot u postojećoj širini, a urediće se i površine koje su namenjene pešacima.

“Sve peščke komunikacije i parkinzi u delovima ulica u kojima postoje biće rekonstruisani u postojećim gabaritima, uz određene korekcije koje se odnose samo na oblik i potrebnu dimenziju parkting mesta”, rekla je Zorica Ninić Stupar, pomoćnica načelnika za investicije u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Pročitajte i: UNS: U planu parking i garaže, ali i hotel i restoran

U okviru ovih radova planirana je izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Ilije Đuričića i Sime Miloševića, a u Ulici Sime Miloševića planirana je i rekonstrukcija jednog autobuskog stajališta.

“Taj deo radova predstavlja prvu fazu, a naredne godine planirano je uređenje centralnog dela kampusa, dela oko fontane”, kaže rekor Novosadskog univerziteta Dušan Nikolić.

“To je prva kapitalna investicija takve vrste za poslednjih 25 ili možda čak i 30 godina. Mislimo da je bilo krajnje vreme da nešto učinimo u tom smislu, jer nekako nam je vreme stalo u kampusu”, dodao je rektor Nikolić.

Ugovorena vrednost radova je 78 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana. Izvođač je “Put-invest” iz Bačkog Petrovca, a rekonstrukciju će finansirati Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Novi Sad.

Izvor: Dnevnik

01/06/2017 14:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments