Otvoreno BBICC takmičenje

25/03/2015 17:08

Otvoreno BBICC takmičenje

Takmičenje u rešavanju studije slučaja Belgrade Busicess International Case Competition (BBICC) otvoreno je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je 12 timova iz celog sveta i njihove univerzitetske profesore. Njima su dobrodošlicu na takmičenje poželeli predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Milan Petrović, državni sekretar ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin, kao i dekan FON-a profesor dr Milan Martić.

Koktelu dobrodošlice, koji se održao pre svečanog otvaranja takmičenja u Best Western Hotelu M, prisustvovali su i Ambasadori Australije, Portugala i Velike Britanije, kao i predstavnici Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. BBICC 2015_I dan-otvaranje

BBICC je svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja i jedinstveno je u celoj jugoistočnoj Evropi.

Takmičenje se realizuje u toku šest dana, a učestvovaće 60 takmičara iz celog sveta.

Na takmičenju, učesnici će rešavati dve studije slučaja. Vreme koje će imati na raspolaganju za osmišljavanje rešenja je 5 časova i 30 minuta.

26. i 29. marta na Fakultetu organizacionih nauka biće predstavljena rešenja pred stručnim žirijem koji je sastavljen od eminentnih ljudi iz srpske privrede, menadžera i predstavnika uspešnih konsultantskih kuća.

Jedan deo studenata FON-a zadužen je za celokupnu organizaciju takmičenja, dok drugi deo čini tim takmičara koji će predstavljati Beogradski Univerzitet na BBICC 2015.

Pored Fakulteta organizacionih nauka, ove godine će se takmičiti i studenti prestižne Wharton poslovne škole iz Pensilvanije (SAD), Auckland Univerziteta (Novi Zeland), Univerziteta Queensland (Australija), tri tima iz Kanade sa Concordia Univerziteta, Univerziteta British Columbia i McGill Univerziteta.

Prošlogodišnji pobednik – Nacional University od Singapore (Singapur) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i tim sa Tajlanda i iz Hong Konga.

Među predstavnicima iz Evrope, na takmičenju će učestvovati Beogradski Univerzitet, Univerzitet iz Porta (Portugal) i Mančestera (Velika Britanija).

Više informacija o takmičenju nalazi se ovde.

25/03/2015 17:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments