Sa nekoliko grešaka na prijemnom teško do budžeta

03/07/2013 20:53

Sa nekoliko grešaka na prijemnom teško do budžeta

Mnogo budućih brucoša očekuje da upadne na budžet kako bi smanjili troškove školovanja, ali ipak će ove godine biti teže sačuvati stotine hiljada dinara, nego što je  bilo prethodnih.

Najteže će se upasti na budžet na Elektrotehničkom fakultetu, s obzirom da je prošlogodišnji prag za upis bio 97 bodova, što je dodatno izazvalo tremu kod kandidata.

Lazar Saranovac,  prodekan na Elektrotehničkom fakultetu, kaže da je svake godine slučaj da se kandidati žale na testove, jer su kako kažu teži nego prošle godine.

Na Građevinskom fakultetu se takođe žale na težinu testova i većina kandidata sumnja da neće upasti na budžet.

“Polagala sam prijemni iz matematike na Građevinskom fakultetu i na ETF-u, na ETF-u je bio teži. Nadam se da ću upasti na budžet na Eelektrotehničkom fakultetu, jer je bolje rangiran od drugih fakulteta i priznat u svetu.” kaže Valentina Stevanov koja se vredno pripremala za prijemni ispit od Božića.

Na pojedinim fakultetima su već objavljene preliminarne liste posle kojih kandidati mogu podneti žalbe.

“Polagao sam prijemni ispit i na Građevinskom i na Elektrotehničkom fakultetu, nameravam da polažem i na Mašinskom, izabraću gde budem mogao da upadnem na budžet. Prijemni na Građevinskom fakultetu je bio srednje težak, ali lakši nego na Elektrotehničkom fakultetu” kaže Nikola Rangelov, jedan od kanidata.

Na Matematičkom fakultetu je potrebno imati 66.10, Biološkom 87.62, Fakultetu bezbednosti 91.24, Pravnom 72.26, Saobraćajnom 70.24 i Geografskom fakultetu 90.60 boda za budžet.

 

03/07/2013 20:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments