Letnja škola u Petnici – prijave do 4. maja!

27/04/2016 10:58

Letnja škola u Petnici – prijave do 4. maja!

Svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u međunarodnoj letnjoj školi pod nazivom "Machine Learning Petnica Summer Institute" mogu da se prijave do 4. maja, navela je organizacija Petnice. Letnja škola će se održavati od 14. do 23. jula.

U sklopu ove letnje škole održavaće se predavanja na kojima će ljudi iz Majkrosofta Istraživačkog centra Petnica govoriti o nečemu što se naziva mašinsko učenje.

Predavanja će trajati ceo dan, a obuhvataće teorijski i praktičan rad na engleskom jeziku. Za letnju školu se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta, a naročito oni sa završnih godina osnovnih studija i diplomci.

Iz Petnice navode da su mnogi proizvodi i servisi koji se koriste širom sveta razvijeni upravo u Srbiji kroz korišćenje mašinskog učenja. Kao primer se navodi optički prepoznavač teksta koji je ugrađen u operativni sistem Windows 10 i koji koriste programeri iz svih krajeva sveta. Njegova karakteristika jeste sposobnost učenja na osnovu postojećih skupova podataka poput različitih tekstova iz novina ili knjiga nakon čega on može uspešno da „čita“ nove tekstove.

Mašinsko učenje je toliko uznapredovalo da neke mašine danas mogu da izvrše određene zadatke mnogo tačnije i brže od čoveka.

27/04/2016 10:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments