Konkursi i stipendije za proleće/leto 2021.

05/04/2021 11:42

Konkursi i stipendije za proleće/leto 2021.

Кonkurs za razmenu učesnika na projektima između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke za projektni period 2022 – 2023 traje do 30.06.2021. godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a u saradnji sa Nemačkom službom za akademsku razmenu (DeutscherAkademischerAustauschdienst–DAAD) raspisalo je ovaj konkurs u cilju razvijanja saradnje i pospešivanja mobilnosti između srpskih i nemačkih naučnika i istraživača. Kako je objašnjeno cilj Programa je razvoj naučne saradnje dveju zemalja kroz razmenu naučnih radnika, a posebno mladih naučnika, na zajedničkim istraživačkim projektima.

Isti je namenjen srpskim i nemačkim istraživačkim grupama koje imaju nameru da rade na zajedničkim istraživačkim projektima iz svih naučnih oblasti, te tako pravo učešća imaju istraživači, nastavnici i saradnici zaposleni na visokoškolskim ustanovama i naučno istraživačkim organizacijama.

Nuova Accademia di Belle Arti NABA (Nova akademija lepih umetnosti) akademija za dizajn i umetnost otvorila je konkurse za dodelu stipendija za master studije. Ona nudi 25 stipendija koje pokrivaju 50 odsto cene školairne, a rok za rok za apliciranje je 16. april. 2021.

Rezultati konkursa biće poznati do 27. Aprila, a za detaljnije informacije zainteresovani akademci mogu kontaktirati Nemestic Studio.

A, stalna delegacija Republike Srbije pri Unesku raspisala je konkurs za dodelu nagrade u oblasti obrazovanja devojčica i žena koju finansira Vlada Narodne Republike Kine. Rok za slanje prijava je 26. maj 2021. godine. Inače, nagrada UNESKO-a je namenjena inovativnim projektima i programima, koje su pokrenuli pojedinci, grupe ili organizacije u cilju unapređivanja obrazovanja devojčica i žena.

Konkurs direktno doprinosi postizanju ciljeva Agende održivog razvoja do 2030. godine, unapređivanju globalnog mehanizma za saradnju u obrazovanju i rodne ravnopravnosti. Prijave se podnose putem platforme na internet stranici UNESKA,  a detaljnije informacije o nagradi i nominacionom formularu na: https://en.unesco.org/themes/women-s-and-girls-education/prize.

Ministarstvo trgovine NR Кine rasapisalo je konkurs za dodelu stipendije koje se odnose na master i doktorske studije. Namenjene su javnim službenicima u vladinim sektorima, u oblasti trgovine, spoljnih poslova, zdravlja, poljoprivrede, građevine, kulture, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Broj stipendija nije naznačen, a rok za apliciranje je 15.04.2021. godine. Neophodno je da kandidati provere na linku www.campuschina.org, šta je potrebno od dokumentacije i kasnije istu dostave mejl [email protected]. Nakon toga, ukoliko Ministarstvo trgovine NR Кine ustanovi da je kandidat ispunio sve uslove za određeni fakultet/univerzitet, kandidatistu tu dokumentaciju prosleđuje univerzitetu/fakultetu na koji je aplicirao.

05/04/2021 11:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments