Druga po redu FON-ova “Vruća stolica”

27/04/2015 09:14

Druga po redu FON-ova “Vruća stolica”

Projekat “Vruća stolica”, koji organizuje FON-ov centar za zapošljavanje, održava se drugu godinu za redom. Cilj je da se studentima omogući da prođu kroz sve korake pri zapošljavanju.

“Vruća stolica” se sastoji iz dva dela – “Dani teorije” i “Dani intervjua”. Predavanja u okviru “Dana teorije” održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 23. i 24. maja, dok će intervjui biti održani u kompanijama počevši od 4. juna.

Na predavanjima teme će biti vezane za poslovnu komunikaciju, poslovni dress code i pisanje CV-ja, kako bi studenti u saradnji sa kompanijama doživeli iskustvo kao da se zaista nalate na mestu kandidata za posao.

Učesnici na ovom projektu imaće priliku da dobiju i povratnu informaciju od kompanija i tako će saznati kakav utisak su ostavili na intervjuu, kako bi bili u mogućnosti da unapede sve što je potrebno kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada.

“Dani intervjua” namenjeni su i za studente koji nisu učestvovali na “Danima teorije”. Studenti će imati priliku da pošalju svoj CV kompanijama, kao što bi bio slučaj i da se nalaze u situaciji da se prijavljuju za posao.

Kao i prethodne godine, i ove godine će studenti imati priliku da osvoje praksu ili zaposlenje. U sklopu “Vruće stolice” prošle godine je dodeljeno 10 stručnih praksi studentima koji su se najbolje pokazali u kompanijama koje su bile deo projekta: DeltaHolding, Idea, MKGroup, AdriaMedia, Erstebanka, SocieteGenerale, Frikom, JTI, Microsoft.

FON-ov centar za razvoj karijere je studentska organizacija koja već jedanaestu godinu radi na organizovanju i realizaciji projekata koji studentima pomažu u razvijanju sposobnosti i znanja koji se visoko cene na današnjem tržištu rada.

Više informacija o projektu nalazi se na sajtu fonovcentar.rs ili pratite zvaničnu Fejsbuk stranicu, kao i Tviter i Instagram nalog FON-ovog centra za razvoj karijere.

27/04/2015 09:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments