Konferencija “Smart Technologies 2015” u Nišu

17/03/2015 11:02

Konferencija “Smart Technologies 2015” u Nišu

Konferencija “Smart Technologies 2015”, koja se održava od 24. do 26. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu, po treći put okupiće sve zainteresovane za savremene trendove i inovacije u elektroenergetici, automatici, elektronici i robotici.

Posetioci konferencije imaće priliku da prisustvuju demonstraciji sistema “pametne kuće”, moći će da slušaju predavanja o 3D štampi, “hibridnom oblaku”, androidnim robotima, “pametnim mrežama” i drugim novostima u informacionoj tehnologiji.

Organizator konferencije je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, a predavanja u okviru konferencije su namenjena i studentima drugih fakulteta, ali i onima koji još ne studiraju.

Cilj konferencije je da se srednjoškolcima ili studentima pomogne oko daljeg stručnog opredeljenja i usavršavanja i da im se omogući da steknu znanja i veštine koje nisu obuhvaćene standardnim programom obrazovanja.

Na konferenciji održavaće se i događaji, kao što je “Smart Technologies – Power for your future”, gde će moći da se povezuju kompanije i studenti. Studenti će na taj način imati priliku da se upoznaju sa najuspešnijim kompanijama u Srbiji i svetu i da interaktivno saznaju informacije iz prve ruke, koje ne bi moglida saznaju ni na jednom drugom mestu.

Svakog dana konferencije u 14 časova održavaće se predavanja koja će držati predstavnici kompanija, profesori sa fakulteta i predstavnici naučnih instituta.

Izvor: Južne vesti

17/03/2015 11:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments