Verbić – Zahtevi studenata ne opravdavaju cepanje cipela

09/10/2014 11:07

Verbić – Zahtevi studenata ne opravdavaju cepanje cipela

Srđan Verbić, ministar prosvete, izjavio je juče da su zahtevi studenata koji već danima protestuju na ulicama smisleni, ali da nisu vredni cepanja cipela na ulicama.

Verbić je gostovao na RTS-u i izjavio da vreme za proteste nije mesec dana nakon izmene Zakona o visokom obrazovanju, a da je studentima moguće izaći u susret podzakonskim aktima. Osim toga, on je rekao da SKONUS, Studentska konferencija Univerziteta Srbije do sada nije tražila da se sastane sa njim, te da je njihove zahteve čuo u medijima.

“Koliko vidim šta se piše, studenti traže smislene stvari, ali kad pogledam spisak – tu je na prvom mestu da imaju šest ispitnih rokova… Svi ovi zahtevi ne opravdavaju ‘cepanje cipela’ na ulicama”, rekao je Verbić.

Verbić je rekao da je Ministarstvu u cilju da ostvari dijalog sa studentima, ali da ipak zahtevi nisu došli u pravo vreme, već da su okasnili.
“Mesec dana posle izmene zakona nije vreme za proteste. Hoćemo prvo da čujemo njihove zahteve, ali zakon je donet i mora da se poštuje”, rekao je ministar.

On je dodao da postoji mogućnost da se studentima izađe u susret uz pomoć podzakonskih akata i zamolio je studente da budu strpljivi dok se ne donese novi zakon koji je već naglašen i najvaljen, a krajem sledeće godine treba da se nađe u Skupštini. On je rekao da je sadašnji izmenjeni zakon dobro ocenjen u Izveštaju Evropske komisije.

Za petak je zakazan sastanak sa predstavnicima SKONUS-a i to je prvi put da su se javili i zatražili sastanak sa ministrom Verbićem.

09/10/2014 11:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments